Szívinfarktus: hogyan ismerjük fel?

Ismertebb nevükön a szívroham, szívinfarktus, az egy szív-érrendszeri betegség, amely jellemzi nekrózis, többé-kevésbé fontos része a szívizom, szívizom. Nem kevesebb, mint 120.000 infarcts fordul elő minden évben Franciaországban. Gyors végrehajtását az első megkönnyebbülés gesztusok fennmaradásához nélkülözhetetlen a betegek, felismerve az első jelei a szívinfarktus legfontosabb.

Myocardialis infarktus, mi ez?Myocardialis infarktus, mi ez?

A szívizom megfelel a szívizom, amelynek fő feladata, hogy ki a vér, hogy a különböző szervek, a test. Annak érdekében, hogy ezt a fontos munkát, a test, az izmok kell az oxigén hozott, amelyet a koszorúerek. Amikor a szívizom megszűnik az ellátás megfelelő, a szív sejtek elhalnak. A szívizom necroses egy többé-kevésbé kiterjedt felületen. Ennek következtében már nem képes megfelelő szerződést, ami szívelégtelenség, majd megállt a szíve. Szívinfarktus fordul elő.

Mi okozza a miokardiális infarktus?

Koszorúerek általában felelős szállított oxigén, hogy a szív fokozatosan eltömődni a felhalmozódása a koleszterin illetve a zsír a vérben. Ezek az úgynevezett zsír lerakódások, hogy csatolja a koszorúér-falak, megkeményedik, ami angina pectoris. Szívinfarktus fordul elő, ha ezek a plakkok zsír leválasztja magát a falon, elakadna a koszorúér. Körülötte, egy vérrög nyomtatványok, valamint megváltoztatja a vér áramlását a szív.

Mik a tünetek ?Mik a tünetek ?

Annak érdekében, hogy korlátozza a mértéke, szív sebzést növeli a túlélés esélyét, hogy egy személy szenved miokardiális infarktus, fontos, hogy nagyon gyorsan reagál. Ezért elengedhetetlen, hogy képes legyen felismerni az első jelei annak előfordulása. A fő megnyilvánulása a szívinfarktus, az elnyomó (szorító), intenzív fájdalom a szegycsont. A több percen át, a több a fájdalom terjed: váll, bal karján, a cápa … ez egészül ki, általában nagy fáradtság, extrém sápadtság, hányinger vagy hányás, erőszakos fájdalom, a légszomj … A legtöbb Súlyos, eszméletvesztés követi szívmegállás előfordulhat, hogy hirtelen, váratlanul.

Hogyan reagálsz ?

Ha valaki a családban van, a fent leírt tünetek, azonnal hívja 15. A miokardiális infarktus az életet fenyegető veszélyhelyzet meg kell kezelni a lehető leghamarabb annak érdekében, hogy ne a progresszió. Meg kell jegyezni, hogy a kezelés belül meg kell valósítani 90 perccel a kezdete az első klinikai tünetek, a szívinfarktus. Azon túl, hogy a gyógyulási esélyeit csökkentik. Várva megkönnyebbülés, el kell végezni egy szív masszázs, ha a személy szenved egy szívroham megállt a szíve, meg a légzés. Sok nyilvános helyeken vannak szerelve defibrillátorok, hogy lehet életmentő ilyen helyzetben. 5 perc után megállítani a szívet,

Hogyan miokardiális infarktus foglalkozni?

Hogyan miokardiális infarktus foglalkozni?Amikor a beteg elvitte a sürgősségi szolgáltatások, a SAMU orvos végzi egy ekg érzékeli a típusú artériás elváltozások. Abban az esetben, ha a részleges elzáródás egy artéria, gyógyászati kezelés valósul meg, amint lehetséges. De amikor az artériák teljesen akadályozott, valamint a diagnózis az infarktus megerősítették, hogy egy akadály elengedhetetlen. Attól függően, hogy az ügy, lehet, hogy ez által végzett thrombolysis vagy angioplasztika. Időszak után a kórházi egy kardiológiai osztály, a háttér, a kezelést hajtanak végre annak érdekében, hogy ellenőrizzék a kockázati tényezők kezelése bármilyen elváltozás elkerülni a kiújulás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *