Rövidlátás: mikor kell működtetni?

A rövidlátás az egyik leggyakoribb vizuális zavarok: Európában érinti, egyharmada a felnőttek. Szerencsére számos módja van, hogy kezelje. A művelet, különösen ad jó eredményeket … A lényeg.

Rövidlátás: mi ez?

Rövidlátás: mi ez?A rövidlátás vizuális zavar jellemzi, homályos látás, távolról, de közel a szem : ez pontosan az ellentéte a távollátás . Ez bármely életkorban megjelenhet, de leggyakrabban gyermekkorban kezdődik: myopia, akkor továbbra is haladás, amíg általában stabilizálódik éves kor körül 20-25 év. Bizonyos esetekben azonban a magas rövidlátás, stabilizáció nem kerül sor. Rövidlátás majd fokozatosan tovább rontja az egész élet.

Az intenzitás a rövidlátás értékelni, mint a “dioptria”, mérési egységet elsősorban a szemészet, hogy mérni a különböző vizuális zavarok. Az enyhe myopias tehát tartalmazza között -0.25, -2.50 dioptria az átlagos rövidlátás között -2.50, -6 dioptres. Beszélünk éles rövidlátás a -6 dioptria.

Az okok a myopia

Ahhoz, hogy egy tiszta kép, a fény, sugárzás áthalad a szaruhártya (átlátszó hártya a szem) általában mindenki a retina (membrán bélés alján a szem). De abban az esetben, ha a rövidlátás, a fény nem a megtört helyesen: a sugarak konvergál, mielőtt elérte volna a retinára, így homályos kép. A probléma leggyakrabban származik szemgolyót egy kicsit túl hosszú (myopia axile), vagy néha a szaruhártya túl domború.

Genetikai tényezők határozzák meg ebben a vizuális zavar, de környezeti tényezők is szerepet játszanak ebben. Egy életmód, amely kéri, hogy a fókusz túl hosszú, a közeli tárgy (példák: számítógép képernyőjén, könyv), megnöveli a kockázatot, a rövidlátás. Hiánya a napfénytől is zavarja a normális szem fejlődését a gyermek , generál rövidlátás. Vannak formák, átmeneti rövidlátás miatt bizonyos gyógyszerek (szemcsepp különösen), vagy kiegyensúlyozatlan cukorbetegség . Elég, hogy hagyja abba a gyógyszer, vagy hogy jobban ellenőrizzék a cukorbetegség, így a látás válik újra normális. Végül, a terhesség ideiglenesen szintén kihangsúlyozza a rövidlátás,

Milyen kezelés lehetséges?

Amit az intenzitás a rövidlátás a szem hiba könnyen ellensúlyozni szemüveges szemüveges kialakítva, hogy a látás. Kontaktlencsét is Milyen kezelés lehetséges?lehet egy jó megoldás. Diszkrét, másrészt a szigorúbb, mert kell használni a szigorú szabályok betartása, a higiénia, hogy ne zavaró, a szem. Tartós kontaktlencse, különösen, meg kell tisztítani, a megtisztítása naponta.

Ott is lencsék gyerekek éjjel-lencsék , amelyek kopott alvás közben (8 óra szünet ajánlott). Ezek a lencsék ideiglenesen módosíthatja a szaruhártya alakja, biztosítva, hogy a tiszta látás 24-48 óra. Éjszakai objektívek fenntartva enyhe, illetve közepesen súlyos rövidlátás, legfeljebb -5 dioptres.

Végül, ha azt szeretné, hogy helyes a látását, több sebészeti műtétek lehet tekinteni, attól függően, hogy az ügy. Hatékony, gyors (általában az utolsó között, 15, 30 perc), ők sajnos nem téríti meg a Szociális Biztonságot. Másrészt, néhány közös jogkezelő szervezetek vállalják, hogy azokat részben.

Amikor megfontolni a műtétet?

A művelet csak akkor lehetséges, ha a rövidlátás stabilizálódott. Ez az oka annak, hogy általában nem valósítható meg, amíg a kor 20-25 év. Ezen kívül, a művelet a rövidlátás általában nem végzett terhesség alatt, illetve az idősek.

Végül, ha azt szeretné, hogy működtetett felé karantén, egy szemész, javasoljuk, hogy működik az egyik szeme, a rövidlátás, a várakozás, a távollátás, amely általában körül jelenik meg az életkor 45 év. Ezt a technikát nevezik monovision: általában lehetővé teszi, hogy megtalálja a jó látás a távolból, míg szemüveg nélkül olvasni szorosan, amikor a presbyopia van telepítve.

Műveletek a fény közepes rövidlátásMűveletek a fény közepes rövidlátás

Abban az esetben, enyhe vagy közepesen súlyos rövidlátás, a célszerű működés lézer Lasik: a sebész, “farag” a szaruhártya segítségével a lézer megfelelő rövidlátás. Az eljárás alatt végzett egyszerű helyi érzéstelenítés . Fájdalommentes, ez lehetővé teszi, hogy visszanyerje jó látvány a 24 követő 48 órán belül a művelet.

Azonban, ha a szaruhártya túl vékony, vagy túl sok szabálytalanságot kell kezelni a Lasik lézeres, figyelembe kell venni a Felszín Excimer lézeres műtét, is ismert, mint a PKR. Az elv: eltávolítani a felületi réteg a szaruhártya lézer -, hogy helyes a görbület helyi érzéstelenítésben. Szem fájdalom érezhető 24 órán belül, a művelet pedig gyakran több hetet, hogy egy hónap a látás tiszta, jól stabilizálódott.

Működését az éles rövidlátás

Abban az esetben, erős rövidlátás, a művelet, hogy a kiváltságos szóló, egy intraocularis implantátum: egy optikai lencse egészül ki a szem belsejében, hogy helyes a kilátás. A beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben, nem okoz fájdalmat. A látvány visszatér világos, néhány napon belül a művelet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *